1

Zastareli sportski objekti u Pančevu

– Zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću „Mladost” i u narednoj godini nastojaće da našim mnogobrojnim sugrađanima koji se rekreiraju i članovima sportskih udruženja pružaju maksimalni komfor. To će nam biti prioritet u radu i STANISICpored toga što su sportski objekti u Pančevu prilično stari. Problemi su najizraženiji kada je reč o bazenu i Hali sportova, koji imaju mnogo korisnika iako su u upotrebi još od sedamdesetih godina prošlog veka. Međutim, bez obzira na to, nikada ne zaboravljamo da je Pančevo rasadnik sportskih talenata i da u našem gradu ima klubova i igrača koji se takmiče u najvišim ligama – izjavio je Milan Stanišić, direktor JKP-a „Mladost”.

On je dodao da je gradska vlast ove godine u granicama svojih finansijskih mogućnosti izdvojila dosta novca za održavanje sportskih objekta. Zahvaljujući tome, plastificirano je dno velikog bazena, zamenjene su kompletne električne instalacije u podstanici na tom objektu, kao i osvetljenje u Hali sportova i na bazenu, a postavljen je i jedan veštački fudbalski teren.

Stanišić je najavio da će JKP „Mladost” iduće godine konkurisati s projektima za novac kojim bi se finansiralo postavljanje montažne tribine u Hali sportova i popravili fudbalski teren i trim-staza na terenu Sportskog centra „Mladost”. Ukoliko budu prihvaćeni ti zahtevi, to će, između ostalog, omogućiti da se kapacitet Hale sportova na Strelištu poveća za 500 mesta.

M. G.