1

Žandarmerija ponovo na pančevačkim ulicama

ZANDARMERIJAPolicijska uprava Pančevo će u narednom periodu nastaviti saradnju sa Žandarmerijom radi podizanja bezbednosti naših sugrađana, nezvanično saznaje „Pančevac”.

To znači da će zajedno s policajcima u uniformama moći da se vide pripadnici Žandarmerije. Oni će zajednički patrolirati i regulisati saobraćaj.

Podsećamo, pripadnici Žandarmerije su se prvi put pojavili na pančevačkim ulicama početkom aprila ove godine, nakon što je to tokom posete našem gradu najavio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

On je tada izjavio da su zajedničke patrole policije i Žandarmerije mera koja je osmišljena radi povećavanja bezbednosti građana i intenziviranja borbe protiv svih vrsta kriminala. Stefanović je tokom posete našem gradu rekao i da će se voditi računa da Žandarmerija patrolira u vreme kad se najčešće čine krivična dela.

Inače, zajedničke patrole „obične” policije i Žandarmerije prvi put su se pojavile decembra prošle godine na ulicama Novog Beograda. Povod za to bile su pritužbe stanovnika tog dela prestonice na povećan broj krivičnih dela i pogoršavanje bezbednosne situacije. Čelnici Ministarstva unutrašnjih poslova tada su najavili da će zajedničke patrole moći da se vide u svakom gradu u Srbiji ako bude procenjeno da postoji potreba za tim.

Da je ta mera imala efekta, govore podaci da je od početka zajedničkog patroliranja policije i Žandarmerije na Novom Beogradu znatno smanjen broj krivičnih dela i povećana bezbednost građana.

M. G.

opsirnije1