1

Zabranjen ulaz u salu Skupštine

Predsednik Skupštine Pančeva Tigran Kiš nije dozvolio predstavnici zaposlenih Apoteke Pančevo da se obrati odbornicima na današnjoj sednici. Razlog je bio strah vlasti da će opozicija to upotrebiti da bi vodila izbornu kampanju.

Pedesetak radnika te ustanove pušteno je u hol Gradske uprave, ali im obezbeđenje zgrade nije dozvolilo da priđu sali.

– Samo smo hteli da ih zamolimo da nam omoguće da radimo i da im kažemo kako krše zakon o primarnoj zdravstvenoj zaštiti zbog toga što apoteke ne rade, a pacijenti ne mogu da dođu do terapije – izjavila je Ivana Stevanović, koju su kolege izabrale da se obrati odbornicima.

DSC_5710Sve ovo ipak nije sprečilo predstavnike LSV-a, LDP-a i SRS-a da tokom sednice optuže vlast za dugove od milijardu dinara zbog kojih je Apoteka ostala bez lekova. Ligaši su zamerili gradonačelniku Saši Pavlovu što je u holu razgovarao sa apotekarima o tome šta se preduzima u vezi s rešavanjem njihovih problema, a Skupštini se ne dozvoljava da se bavi time.

Dvoje zaposlenih iz Apoteke pozvano je na sastanak posvećen dugovima te ustanove koji je počeo u 13 sati, a na kom će Pavlov i direktorka Apoteka Jelena Eror razgovarati s predstavnicima poverilaca.

D. V.