1

Zaboravljen slučaj „nova deponija”

DEPONIJA2Hoće li slučaj „nova deponija” i nestanak oko 5.000 kubnih metara šljunka s nje dobiti sudski epilog? Krajem aprila prošle godine u zgradi Gradske uprave održana je konferencija za novinare na kojoj je obelodanjeno da na novoj deponiji nedostaje oko 5.000 kubnih metara šljunka, ukupne vrednosti oko pet miliona dinara. On je bio nasut još 2008. godine, a da ga nema dovoljno, utvrđeno je sedam godina kasnije.

Rezultati ispitivanja koje je povodom sumnji da nešto nije u redu uradila firma „Geoid” na zahtev JKP-a „Higijena” pokazali su da je prosečna debljina šljunka na celoj površini deponije 31 centimetar, a treba da bude 50.

Prethodni gradonačelnik Pančeva Pavle Radanov izjavio je da je o svemu obavestio Policijsku upravu Pančevo i Više javno tužilaštvo, ali do dana današnjeg niko nije pozvan na odgovornost. „Pančevac” je dobio informaciju da ovaj slučaj više nije u nadležnosti nijednog suda u našem gradu, već da će se njime baviti Viši sud u Novom Sadu.

Podsećamo, zbog nestanka šljunka bili su odloženi završetak radova na novoj deponiji i njeno puštanje u rad. Ovaj problem rešen je zahvaljujući odluci švedske agencije koja je donirala novac za deponiju da naknadno izdvoji za nju još 440.000 evra.

M. G.