1

Vozač iz Pančeva bez razloga uhapšen u Hrvatskoj

HAPŠENJE7Pedesetdvogodišnji vozač cisterne iz Pačeva Mladen Graovac, koji je juče uhapšen u Hrvatskoj zbog ratnog zločina što je navodno počinio 1992. godine, bez ikakvog razloga lišen je slobode – izjavio je predsednik pančevačkog Udruženja Krajišnika Mile Bosnić.

On je istakao da je Graovac otputovao u Hrvatsku jer je hteo da obiđe svoje imanje u selu Smilčić pored Benkovca, kao i rodbinu.

– Da sve bude strašnije, to nije prvi put da je otišao tamo. Pre hapšenja je bar dvadesetak puta bio u svom rodnom selu, tamo su ga svi viđali i nikada ni sa kim od meštana nije imao problem. Pored toga, on ima hrvatski pasoš, a pre nego što ga je dobio, sigurno je prošao sve bezbednosne provere hrvatske policije. Bojim se da je on žrtva ove političke gužve koja se stvorila između Srbije i Hrvartske i da je jedan od Srba koji se nalaze na hrvatskim tajnim optužnicama – naglasio je Bosnić.

Podsećamo, prema izveštajima u hrvatskim medijima, Graovac je osumnjičen da se 1992, kada je bio pripadnik milicije SAO Krajine, iživljavao nad jednim starijim bračnim parom u svom selu i da im je naneo teške povrede. Iako je Graovac tokom saslušanja u hrvatskoj policiji negirao da je počinio ratni zločin, određen mu je zatvor zbog procene da bi mogao da pobegne. On je dobio advokata po službenoj dužnosti.

M. G.

opsirnije1