1

Voda od danas ponovo za piće

VODOVOD FILTER STANICA IMG_5588 (16)3Pančevci ponovo mogu bez straha da piju vodu iz gradskog vodovoda – izjavili su danas lokalni zvaničnici. Gradonačelnik Pavle Radanov rekao je da su rezultati hemijskih i bakterioloških analiza beogradskog Zavoda za javno zdravlje i danas dobri, te da se voda može piti, a cisterne će tokom dana biti povučene sa ulica.

Milica Radovanović, direktorka JKP-a „Vodovod i kanalizacija”, izjavila je da je novo postrojenje u kome je zabeležena pojava bakterije pseudomonis potpuno očišćeno i da će ubrzo biti uključeno u vodovodnu mrežu.  Ona nije mogla da kaže kako je došlo do kontaminacije postrojenja za preradu vode tom bakterijom, ali je naglasila da ona nijednog nije trenutka dospela u vodovodnu mrežu.

Mica Sarić Tanasković, direktorka Zavoda za javno zdravlje Pančeva, izjavila je da građani prethodnih dana nisu bili zdravstveno ugroženi bez obzira na probleme na postrojenju za preradu vode, te da je voda bila higijenski ispravna. Ona je objasnila da je pre nekoliko dana preventivno data preporuka da se voda ne pije jer je „Vodovod” imao problema sa čišćenjem fabrike vode od bakterija.

D. V.