1

Vlast zataškava probleme s vodom

– Liga socijaldemokrata Vojvodine je još prošlog četvrtka na konferenciji za novinare postavila pitanje kako je došlo do problema s vodom, jer nam je u sredu direktorka „Vodovoda” rekla da je do problema došlo 15. aprila. Međutim, to je bila neistinita informacija, jer se iz izveštaja Zavoda za javno zdravlјe za januar i februar vidi da taj problem datira još od početka godine, a da je eskalirao u martu LIGA POTPISA  IMG_9768– rekao je Vladan Kelјević, odbornik LSV-a, u obraćanju novinarima u ponedelјak, 20. aprila.

Liga zbog toga traži hitnu tematsku sednicu Skupštine, to jest dan za pitanja, kako bi se javnost do detalјa upoznala s tim šta se zapravo dešavalo. Istovremeno, ova stranka će organizovati prikuplјanje potpisa za peticiju kojom će se tražiti da „Vodovod” građanima ne ispostavlјa račune za april i maj, jer su lјudi već platili martovske račune „za vodu koja ih je trovala”.

– Gradska vlast radi samo na tome da se ovaj problem zataška. Zbog toga što se ćutalo tražimo smenu i rukovodstva „Vodovoda” i gradske vlasti, kao i da istražni organi ispitaju ceo slučaj – podvukao je Kelјević.

Z. Sp.