1

Vladika banatski i sveštenik se pomirili

Sudije Višeg suda u Pančevu danas su ukinule presudu na osnovu tužbe sveštenika Tomislava Živkovića protiv vladike banatskog Nikanora za zlostavljanje i prihvatile inicijativu advokata obeju strana za pomirenje i vraćanje na prethodno stanje. Sudije su obavezale obe strane da ih 22. aprila obaveste o tome da li se inicijativa o međusobnom dogovoru poštuje.

VLADIKAPodsećamo, Viši sud u našem gradu nedavno je presudio da je Živković bio u pravu kad je podneo tužbu protiv vladike za mobing. U presudi je pisalo da je vladika vređao Živkovića, da mu je pretio da će biti premešten na niže radno mesto i ostati bez posla i da ga je nezakonito saslušavao. Zbog vladikinih pretnji Živković je, kako je izjavio novinarima, doživljavao stresove, zbog čega je morao je da ode u bolnicu jer mu se pogoršalo zdravstveno stanje.

Međutim, vladika banatski Nikanor je u izjavama koje je povodom ovog slučaja dao rekao da su Živkovićeve optužbe neargumentovane i neosnovane. On je naglasio da je bar deset puta zvao Živkovića na razgovor, ali da se on nije odazvao i da se pravdao bolešću. Vladika Nikanor je izjavio i da Živković lažnim optužbama na njegov račun pokušava da neutrališe optužbe da je počinio ozbiljne krivične radnje.

M. G.

opsirnije1