1

Vlada Srbije obećala novac za Apoteku

Na predlog zaposlenih u Apoteci Pančevo kandidat za novog direktora te ustanove je Melanija Bonin, farmaceutkinja zaposlena u Apoteci. Gradonačelnik Saša Pavlov rekao je na sastanku s predstavnicima državnih apotekara da oni sami predlože sve članove novog Upravnog i Nadzornog odbora, što znači da osnivač u tim telima neće imati nijednog predstavnika.

DSC_5707Pavlov je na istom sastanku kome su prisustvovali predstavnici najvećih poverilaca Apoteke rekao da će im Vlada Srbije tokom godine platiti deo duga od 323 miliona dinara, što bi trebalo da omogući deblokadu računa i normalizaciju rada te ustanove – izjavila je Melanija Bonin.

Ona je dodala da su veledrogerije zatražile vreme da se konsultuju u vezi s ponudom i da zatraže garancije za to obećanje.

Lokalna samouprava je obezbedila markice za prevoz radnicima Apoteke i najavila isplatu jedne od četiri i po neisplaćene zarade.

Nakon toga su apotekari odlučili da obustave svakodnevne proteste ispred Gradske uprave i daju priliku vlastima da reše probleme Apoteke Pančevo.

D. V.