1

Vikend u gradu „krcat” provodom

U Pančevu važi nepisano pravilo: kad ima provoda, onda je to u tolikoj meri da je neminovno da se propusti neka dobra žurka; kad ga nema – nema ga. Ovaj vikend je bio od onih boljih i propuštani su kvalitetni događaji zarad nekih drugih.

U petak je u kafićima bilo skoro nemoguće naći mesto, a ni na žurkama nije bilo manje gužve. Pošto te izmori đuskanje u „Kupeu” na „Techno sessionu”, „Pogon” te poziva na već dobro poznatu VHS žurku. Kao što je i najavljeno, provod je trajao do kasno u noć, a da su disko-zvuci poželjni među mladima, dokazala je gužva proporcionalna potrebi da se atmosfera začini.

Apolo WhoSee Publika

Publika na koncertu rep dueta „Who See”, foto A. Stojković

Rep duet „Who See”, koji je prošle godine predstavljao Crnu Goru na „Evroviziji”, nastupio je pred punom dvoranom „Apola”. Koncert je trajao nešto više od dva sata, a euforija s društvenih mreža tokom dana se isplatila. Duh primorja zračio je dvoranom uz dobro poznate stihove pesme „Nemam ti kad”, koji se svakako nisu odnosili na održavanje odličnog koncerta. Potom je nastupio DJ Rahmanee, poznat po drum and bass zvucima, kojima je i sinoć naterao publiku da ostane na nogama i skače do duboko u noć.

Još duže je trajala žurka u „Vozu”, gde je Miss Millie zaređala od hitova strane elektronske muzike do evergrinova domaćeg pop-roka. Ljudi iz kluba najlepše opisuju provod: „’Voz’ je isteran iz šina!”

Motivisani dobrim pančevačkim provodom, krećemo u novu radnu nedelju, željno iščekujući da i narednog vikenda pomeramo granice.

D. Bajić