1

Uspeh

Uspeli su mladi rukometaši Dinama da se plasiraju u završnicu Kupa Srbije za momke rođene 1996. i mlađe. Oni su sinoć u Beogradu savladali Sinđelić sa 24:26 (14:16) i tako stigli veoma blizu osvajanja značajnog pehara.

Još jednom su izabranici Aleksandra Živkovića bili sjajni. Domaćin je pružio ozbiljan otpor i sve do 50. minuta igre rivali su bili podjednako uspešni u svakom elementu igre. Ipak, kad je najviše trebalo, kad se lomio rezultat, do izražaja je došao suvi kvalitet mladih dinamovaca. Ponovo je lider tima bio Bunjevčević. juniori-dinamo-vojvodinaOsim što je postigao devet golova, igrao je sve vreme u odbrani i poneo ogroman teret u ovom trijumfu. Golman Radovanović je u drugom poluvremenu činio čuda ispred svoje mreže. Čitavih desetak minuta je bio nesavladiv. I ostali dečaci su pokazali strastvenost na parketu. Stojanović je bio sjajan na terenu u organizaciji napada, a svoje blistave trenutke imao je i pivotmen Petrović. Ipak, treba naglasiti da je ovo uspeh tima.

Dinamo sada ima priliku da uz još tri ekipe stigne do još većeg priznanja. Danas po podne rukovodstvo RSS-a će imati sastanak na kom će biti doneta odluka gde će se odigrati finalni turnir, a kako saznajemo, Pančevo je uz Vrnjačku Banju najozbiljniji kandidat za domaćinstvo. Nezvanično, takmičenje može biti održano već ovog vikenda ili za sedam dana.

S. D.