1

Upozorenje vatrogasaca: Pazite na gas, očistite dimnjake

Naš sugrađanin koji je zadobio opekotine u strahovitoj eksploziji plinske boce što je odjeknula 19. decembra oko 16 sati u zgradi u Dunavskoj ulici na Sodari nije životno ugrožen, ali je nakon ukazivanja prve pomoći u Opštoj bolnici prebačen u Beograd na dalje lečenje.

EKSPLOZIJA SODARA (3)Boro Majkić, komandant Vatrogasno-spasilačkog odeljenja, izjavio je za „Pančevac” da je zasad izvesno samo to da je do eksplozije došlo zbog prevelike koncentracije gasa koji je iscurio iz boce na terasi, a da će uzrok isticanja biti poznat tek kad se završi istraga.

– O eksploziji u Dunavskoj nam je javljeno u 15 sati i 17 minuta. Stan u kome se to desilo je na petom spratu. Prvo smo obavešteni da je eksplodirala butan-boca, ali smo nakon dolaska tamo utvrdili da je do detonacije u stvari došlo zbog curenja gasa i njegove prekomerne koncentracije na terasi. Posle eksplozije nije izbio požar, ali smo zatekli supruga vlasnice stana s povredama ruku i lica, nakon čega smo ga predali članovima ekipe Hitne pomoći. Naši ljudi su posle toga intervenisali i obezbedili mesto eksplozije jer je postojala opasnost da delovi građevinske konstrukcije počnu da padaju na trotoar i da povrede nekoga od pešaka koji su prolazili pored zgrade – naglasio je Majkić.

M. G.

opsirnije1