1

Uhapšeno više lica u Pančevu i drugim gradovima

ilustracija-policija[1]U Pančevu i više drugih gradova širom Srbije policija je juče sprovela akciju „Skener 2”, u okviru koje je uhapšeno 49 osoba. One su osumnjičene da su od 2007. godine pa do danas počinile više krivičnih dela sa elementima korupcije.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu uhapsili su i zadržali, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, S. K. (1945) iz Pančeva, odgovorno lice „Globus auta” iz Pančeva, i D. V. (1966) iz Mačvanske Mitrovice, zaposlenog u Fondu za zaštitu životne sredine Republike Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i nesavestan rad u službi.

Osumnjičeni S. K. je jula 2010. godine i januara 2011. nenamenski potrošio novac dobijen od Fonda za zaštitu životne sredine Republike Srbije namenjen sufinansiranju projekata izrade projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju solarne elektrane i za izradu elektropogonskih sistema na vozilima u iznosu od
17.720.000 dinara.

Drugi uhapšeni bio je zadužen za nadzor nad realizacijom pomenutih projekata. Osumnjičen je da nije vršio kontrolu trošenja ovih sredstava, niti je preduzeo mere radi raskida ugovora i povraćaja sredstava.

– Današnja akcija je još jedan pokazatelj da policija, u saradnji s nadležnim tužilaštvima, neće stati u obavljanju svog posla. Reč je o delima iz oblasti korupcije, koja su veoma društveno opasna, zbog čega se ovakve akcije često sprovode, i nadam se da će to biti opomena svima da se kriminal u Srbiji ne isplati – izjavio je ministar policije povodom ove akcije.

M. G.

opsirnije1