1

Uhapšeni devetnaestogodišnji lopovi

Pančevačka policija je 25. februara uhapsila devetnaestogodišnje N. V. i Ž. K. iz Debeljače zbog postojanja osnova sumnje da su tog dana počinili razbojništvo u prodavnici „Bombončić 2”, koja se nalazi na uglu ulica Svetog Save i Ive Kurjačkog, i odneli 37.200 dinara.

Oni su privedeni i pritvoreni istog dana, a policija će protiv njih podneti krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu.

HAPSENJE2Kako je „Pančevac” pisao, oni su najpre uz pretnje prodavačici nožem ukrali pare i istrčali iz prodavnice. Međutim, u tom trenutku je pored radnje prolazio mladić na biciklu, koji je shvatio šta se dešava i pokušao da ih spreči.

Došlo je do koškanja i lopovi su mu tom prilikom posekli ruku nožem i naneli mu lakše telesne povrede, zbog čega je intervenisala Hitna pomoć. Prodavačica je u međuvremenu pozvala telefonom vlasnika radnje, koji je bio u blizini i naišao je u momentu kad su kradljivci pokušali da pobegnu, pa je krenuo automobilom za njima.

Kad su videli da im preti opasnost, lopovi su razbacali deo ukradenog novca, a usput im je na obližnjoj raskrsnici Sinđelićeve i Ive Kurjačkog ispao ranac. Inspektori policije su u njemu pronašli mobilne telefone lopova i njihove lične karte, što je olakšalo njihovo otkrivanje i omogućilo brzo hapšenje.

M. G.