1

Uhapšena bivša direktorka Apoteke Pančevo

HAPSENJA2Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova juče su sproveli akciju „Signal”, u okviru koje su uhapsili 74 osobe u 19 gradova širom Srbije zbog osnovane sumnje da su oštetili budžete više lokalnih samouprava, kao i pokrajinski i republički budžet za više od dve milijarde dinara.

U saopštenju MUP-a piše da je hapšenja bilo i u Pančevu i da je lišeno slobode nekoliko lica. Među njima je i B. M. (1958), bivša direktorka Apoteke „Pančevo”, za koju se u policijskom saopštenju navodi da se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja.

„Postoje osnovi sumnje da je ona privrednom društvu ’Velefarm Holding’, koje je bilo u stečaju, prodala više vrsta lekova i medicinskih sredstava za 108.575.294 dinara bez adekvatnog sredstva obezbeđenja plaćanja. To je učinjeno da bi tom isporukom izmirila obavezu od 76.320.464 dinara koju je Apoteka Pančevo imala prema tom privrednom društvu. Sumnja se i da je potom 2015. godine prihvatila da se privrednom društvu ’Velefarm’ izmiri obaveza zaključenjem sudskog poravnanja, čime je potraživanje Apoteke Pančevo prema toj firmi ostalo neutuženo i nenaplaćeno. Na taj način B. M. je privrednom društvu Velefarm’ omogućila pribavljanje imovinske koristi od 108.575.294 dinara na štetu Apoteke Pančevo”, piše takođe u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

M. G.