1

Uhapšen napadač na novinara

HAPSENJE-MUPJuče je u okolini Bele Crkve uhapšen M. T. (1987) zbog postojanja osnova sumnje da je naleteo džipom na poznatog vršačkog novinara Aleksandra Čupića i time ugrozio njegov život – saopštila je pančevačka policija.

U saopštenju objavljenom povodom tog događaja takođe piše da postoje osnovi sumnje da je uhapšeni počinio krivična dela izazivanje opšte opasnosti i nanošenje lakih telesnih povreda i da je zbog toga uz krivičnu prijavu priveden u Osnovno javno tužilaštvo u Vršcu.

Aleksandar Čupić, vlasnik internet portala „E-Vršac”, glavni urednik i autor tekstova na njemu, u komentaru koji je napisao u vezi s napadom istakao je da je to bio pokušaj ubistva zbog serije tekstova koje objavljuje već mesec dana o mahinacijama lokalnih političara, biznismena i moćnika.

Napad na novinara Čupića najoštrije je osudio predsednik Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Pančevu Željko Sušec. On je istakao da brzo reagovanje nadležnih pokazuje da u Srbiji niko ne sme da bude jači od zakona i pozvao sve političke stranke i novinarska udruženja da takođe osude taj nemili događaj.

M. G.