1

Uhapšen Ljubisav Šljivić?

HAPSENJE, SLJIVICSlavica Bubnjević Crveni, portparolka Višeg javnog tužilaštva u Pančevu, izjavila je za naš list da je pančevačka policija rano jutros uhapsila četiri osobe zbog postojanja osnova sumnje da jedna od njih, bivši direktor „Poleta” iz Plandišta, zloupotrebila službeni položaj, a da za preostale postoje osnovi sumnje da su počinile isto krivično delo, ali kao pomagači. Portparolka pančevačkog Višeg javnog tužilaštva izjavila je i da je jedan od uhapšenih direktor vršačkog Društvenog preduzeća „2. oktobar”.

Kako saznajemo u tužilaštvu, u toku su saslušanja osumnjičenih, nakon čega će se odlučiti da li će im biti određen pritvor ili će u daljem toku istrage moći da se brane sa slobode.

Pojedini mediji, kao što je internet portal „E-Vršac”, objavili su da je među uhapšenima Ljubisav Šljivić, direktor DP-a „2. oktobar”.

Povodom ovog događaja Policijska uprava Pančevo objavila je saopštenje u kome, između ostalog, piše da je povod za jutrošnja hapšenja postojanje osnova sumnje da je bilo nepravilnosti prilikom izvođenja radova na sanaciji i remedijaciji smetlišta u Plandištu.

U policijskom saopštenju se precizira da se sumnja da su direktor DP-a „2. oktobar”, kao i odgovorno lice u firmi „Polet” iz Plandišta i lice koje je bilo zaduženo za vršenje stručnog nadzora na sanaciji i remedijaciji smetlišta u Plandištu fakturisali i naplatili radove u ukupnom iznosu od 3.642.792,48 dinara.

Za toliko su pribavili korist za vršački „2. oktobar”, a za istu sumu su oštetili Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i Republički fond za zaštitu životne sredine.

M. G.