Udruženje „Prepoznaj u sebi” aktivno i tokom raspusta

prepoznaj u sebiTokom školske godine udruženje za brigu o deci i mladima „Prepoznaj u sebi” organizuje različite radionice i realizuje projekte za decu osnovnoškolskog uzrasta. Rade Mašić, predsednik udruženja, i njegova supruga Vesna aktivni su i tokom leta, tako da se trenutno u dvorištu njihove kuće, u Ulici Žarka Zrenjanina 35, sprovodi nekoliko radionica. Ponedeljkom i petkom od 18 do 19 sati mališani imaju priliku da otkriju tajne kineske veštine taj-či uz instruktorku Ljubicu Đokić. Utorkom je u istom terminu organizovana radionica za podizanje samopouzdanja i kreativnosti, koju drži arhitekta Trajana Dinčić, dok je četvrtak rezervisan za crtanje i isprobavanje eksperimentalnih tehnika uz Emila Sferu i Vesnu Seferagić. Članovi udruženja podržali su i program aktivnog raspusta, koji se sprovodi u nekoliko osnovnih škola u Pančevu.

Prema rečima Vesne Mašić, u avgustu treba da počnu i radionice engleskog i nemačkog jezika, kao i časovi fizike za buduće šestake, odnosno hemije za buduće sedmake. Pomenute radionice će se plaćati, za razliku od svih drugih aktivnosti, koje su besplatne. Svoj dolazak na neku od interesantnih radionica deca mogu zakazati na broj telefona 065/25-80-659.

Udruženje od septembra nastavlja s redovnim aktivnostima i započinje i realizaciju projekta „Saobraćaj i bezbednost dece u saobraćaju”, koji je finansijski podržalo Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

I. P.