1

Ubistvo Miloša Vidakovića i dalje misterija

VIDAKOVICNi posle tri godine još uvek nema odgovora na pitanja ko je i zbog čega 2. jula 2013. godine u Budvi u kasnim večernjim satima ubio Miloša Vidakovića i ko je naručio njegovu likvidaciju. Iako je o tom događaju objavljeno mnogo tekstova i izveštaja u našim medijima, svi su se zasnivali na spekulacijama, navodnim „informacijama iz dobro obaveštenih izvora” i neproverenim glasinama.

Kako vreme prolazi, sve su veće sumnje da se Vidaković zamerio nekom opasnom i moćnom kome nije u interesu da se javnosti saopšti prava i potpuna istina i da se otkrije zašto je izrešetan na ulici.

Podsećamo, naš nekadašnji sugrađanin je ubijen hicima iz pištolja u kasnim večernjim satima u prisustvu nekoliko stotina prolaznika dok je sedeo za šankom kafića „Sejlor” u Starom gradu u Budvi.

Njemu je u jednom trenutku s leđa prišao nepoznati mladić, izvukao pištolj i potom ispalio tri hica u njega. Posle kraće pauze on je ponovo pucao nasumce još nekoliko puta i ranio nekoliko lica koja su stajala u blizini, nakon čega je nastao potpuni haos. Prisutni su počeli da beže uz vriske i paniku, što je ubici omogućilo da pobegne bez ikakvih problema. Teško ranjeni Vidaković je odmah prebačen u budvansku bolnicu, ali je tamo ubrzo preminuo. Dan posle ubistva crnogorska policija je sprovela istragu u okviru koje je saslušano više od sto osoba.

Inače, Miloš Vidaković je nekoliko meseci pre ubistva u Budvi ranjen u napadu koji se dogodio u beogradskom naselju Galenika. Nepoznati muškarac je tom prilikom ispalio u njega nekoliko hitaca, ali je Vidaković tada preživeo.

M. G.

opsirnije1