1

U toku rekonstrukcija ambulante u Dolovu

dolovoPredstavnici lokalne samouprave i Doma zdravlja Pančevo već dve godine bore se sa administrativnim problemima oko objekta u kojem se nalazi ambulanta u Dolovu, zbog čega je rekonstrukcija nekoliko puta odlagana. Kako bi se dobila građevinska dozvola, koju zgrada nema iako je podignuta pre 40 godina, neophodno je da se sprovedu određeni radovi. Oni su počeli krajem avgusta, a za tu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je deset miliona dinara. Javno preduzeće Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva projektovalo je kompletnu rekonstrukciju krova, sanaciju zidova i trotoara oko ambulante, a izvođač radova je preduzeće „Pro Banat”.

Zdravstvenu stanicu u Dolovu su u petak, 25. septembra, obišle Maja Vitman, direktorka Direkcije, i dr Mirela Petrović, gradska većnica zadužena za zdravstvo. Prva dama Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva precizirala je o kakvim popravkama je reč i istakla da je rok za završetak prve faze rekonstrukcije 27. decembar.
– U pitanju su investicioni radovi koji se odnose na sanaciju limenog krovnog pokrivača, zamenu drvene konstrukcije krova, koja je prilično dotrajala, limarske radove-opšivke i oluke. Osim toga, biće adaptirani zidovi, kao i temelj objekta, a popraviće se i trotoari oko samog objekta za potrebe kontrole odvođenja atmosferske vode – istakla je Maja Vitman.

I. P.

opsirnije1