1

U toku akcija suzbijanja divljeg prevoza

Na teritoriji Pančeva i Beograda u toku je akcija suzbijanja divljeg prevoza koju sprovode inspektori rada, komunalni i saobraćajni inspektori, kao i pripadnici kriminalističke policije.

Na današnjoj konferenciji za novinare koja je sazvana povodom toga u sedištu Južnobanatskog okruga načelnik te državne institucije Zoran Tasić izneo je prve rezultate akcije i rekao da su već posle nekoliko sati iz saobraćaja isključena i vlasnicima oduzeta tri vozila (dva autobusa i jedno putničko vozilo).

– Mnogo je značajnije to što je mimo redovnih polazaka autobusima ATP-a umesto divljim kombijima za Beograd iz Pančeva samo za dva sata prevezeno dodatnih 300-400 putnika. Ako se uzme u obzir da je jedna autobuska karta za DSCN1103Beograd sto dinara, to znači da je pančevački gradski prevoznik samo za jedno prepodne imao dodatni prihod od oko 300.000 dinara, a očekujemo da će do kraja današnjeg dana ta vanredna zarada biti duplirana. Dovoljno je pomnožiti tu sumu s brojem dana u mesecu i iz toga može da se vidi koliko para ATP gubi zbog divljeg prevoza – izjavio je Tasić.

On je najavio da će akcija suzbijanja divljeg prevoza na teritoriji Pančeva trajati do kraja iduće nedelje i da će je policajci i inspektori paralelno sprovoditi na novom i starom putu za Beograd. Načelnik Južnobanatskog okruga je izjavio i da mu je jutros od početka akcije upućeno nekoliko pretećih telefonskih poziva i da su brojevi onih koji su ga zvali bili skriveni. Tasić je rekao kako ga te pretnje nisu uplašile iako su mu oni koji su ga zvali savetovali da razmisli treba li i dalje da obavlja svoju dužnost.

M. G.