1

U subotu pretučena dvojica mladića u centru grada

HAPSENJEPrema nezvaničnim informacijama do kojih je došao „Pančevac”, u subotu, 19. novembra, u ranim jutarnjim satima u strogom centru grada napadnut je i teško povređen naš dvadesetdvogodišnji sugrađanin dok se vraćao kući s prijateljem.

Kako je ispričao jedan od očevidaca ovog događaja, njih je bez ikakvog povoda napala grupa od sedam mladića koji su dolazili iz suprotnog smera. Oni su najpre prošli pored njih, udaljili se nekoliko metara, a onda je jedan dotrčao do napadnutog, udario ga snažno pesnicom u lice, oborio ga na beton i počeo da ga šutira.

Isto je prošao i njegov drug, koji je takođe oboren i izudaran, ali sreća u nesreći je što nije zadobio nijednu težu povredu. Nakon što im je u Opštoj bolnici ukazana pomoć, njegov teško povređen prijatelj upućen je na VMA, gde su lekari konstatovali da mu je polomljena vilica.

„Pacijent navodi da je povređen oko 2.30 posle ponoći, kada je zadobio više udaraca pesnicom i nogama od strane više nepoznatih osoba, o čemu je obaveštena policija. Nakon pregleda kod maksilofacijalnog hirurga naloženo je da se uradi dodatna dijagnostika. Obavljeno je rendgensko snimanje, koje je pokazalo da mu je s leve stane slomljena vilica. Zbog toga je bilo neophodno da mu se u nju postavi šina, a pacijent će morati da konzumira kašastu hranu”, piše u lekarskom nalazu s VMA koji je potpisao maksilofacijalni hirurg u toj bolnici – doktor Zoran Mirković.

„Pančevac” je saznao i da povređeni mladić do kraja godine ne sme ništa da radi i da su mu lekari rekli kako mora da leži i da uzima terapiju.

Povodom ovog nemilog događaja obratili smo se Policijskoj upravi i tamo nam je rečeno da je u toku intenzivna istraga. Kad budu otkriveni napadači, obaviće se konsultacije s tužiocem i protiv odgovornih osoba će biti podneta krivična prijava.

M. G.