1

U nedelju glogonjska „kupusijada”

Glogonjska jesen 2016 najava sajtManifestacija „Dani povrtara – glogonjska jesen” biće održana jedanaesti put u nedelju, 30. oktobra, u Glogonju.

Tog dana u ranim jutarnjim satima na platou ispred Crkve Svetog Petra i Pavla počeće prodajna izložba povrća, od kog se svakako izdvajaju lokalni brendovi – krompir i, posebno, kupus, kojem je ova manifestacija i posvećena. Glogonjski povrtari će za tu priliku odrediti promotivnu cenu proizvoda. Draž ovog događaja jeste i u tome što će posetioci moći da probaju jela od kupusa, kao i raznolike tradicionalne specijalitete koje će pripremiti udruženja žena.

Pored toga, biće priređen i niz propratnih događaja, poput izbora za najbolji kupus i krompir, kao i za najukusnije jelo od pomenutog povrća. Na ovogodišnjoj manifestaciji učestvovaće i Udruženje žena „Glogonjke” s gošćama iz sličnih organizacija. Mnogi privrednici i organizacije predstaviće tog dana svoje firme i proizvode.

Svečano otvaranje manifestacije zakazano je za 10 sati, nakon čega će u porti uslediti prigodan kulturno-umetničko program koji će zajednički organizovati Dom kulture, Osnovna škola „4. oktobar” i KUD „Veselija” iz Glogonja. To je i bitna razlika u odnosu na sve prethodne godine, jer će se sada sve održavati na jednom mestu.

Ovogodišnja „kupusijada” biće okončana proglašenjem pobednika i svečanim ručkom.

J. F.