1

U Kovačici održano opštinsko takmičenje iz matematike

Osnovne škole iz Kovačice, Debeljače, Crepaje, Padine, Samoša i Idvora imale su svoje predstavnike uzrasta od trećeg do osmog razreda na opštinskom takmičenju iz matematike koje je održano 7. decembra. Domaćin je bila OŠ „Mlada pokolenja“ iz Kovačice, a ove godine se takmičenje održava u toku prvog polugodišta.

Prvo mesto među učenicima trećeg razreda zauzeo je Filip Živković učenik škole iz Kovačice, potom sledi Darko Šimak učenik škole iz Padine, dok je treće mesto pripalo Vanesi Venjarski, učenici škole iz Kovačice.

U kategoriji učenika četvrtog razreda prvo mesto zauzeo je Nemanja Manić iz Crepaje, drugo mesto Hana Krišan iz Kovačice a treće Violeta Heđeš iz Debeljače.

Među učenicima petog razreda prvo mesto zauzela je Lara Lotina učenica kovačičke škole, drugo mesto zauzeo je Daniel Krasko učenik padinske škole, dok je treće mesto zauzeo Matej Hrk učenik škole iz Kovačice

U kategoriji šesti razred prvo mesto zauzeo je Ilija Kalin učenik škole iz Idvora, drugo mesto zauzeo je Dalibor Lukin, takođe učenik idvorske škole, dok je treće mesto zauzela Marija Magdalena Tornjoš, učenica kovačičke škole.

Među učenicima sedmog razreda prvo mesto pripalo je Livii Đeri iz osnovne škole u Debeljači, drugo mesto zauzela je Tina Ranđelović iz crepajske osnovne škole, a na trećem mestu su se našli Milica Nitraj iz debeljačke i Filip Pjević iz kovačičke osnovne škole

Kada su u pitanju učenici osmog razreda pohvale su dobili Andrej Trnovski učenik škole iz Padine i Nemanja Vuksić učenik škole iz Debeljače.