1

U Crepaji održan tamburaški kamp “Mostovi prijateljstva”

 Kulturno umetničko društvo “Sveti Sava” i osnovna škola “Sava Žebeljan” iz Crepaje u saradnji sa Udruženjem “Talijum” iz Ravnog sela uz podršku Svetske tamburaške asocijacije (STA) i Saveza tamburaških društava Vojvodine su u subotu 1. februara u Crepaji organizovali tamburaški kamp “Mostovi prijateljstva”.

Nakon jedinstvenih radionica na kojima su vežbali i muzicirali u večernjim časovima je u sali osnovne škole u Crepaji usledio tamburaški koncert.

Pored domaćina tamburaškog orkestra koji radi pri KUDu “Sveti Sava” nastupili su i orkestar “Mali tamburtaši” iz Sonte, arkestar KUDa “Žetva” iz Kucure, orkestar “Čuperak” iz Ravnog Sela kao i “Kaptolački tamburaši” iz Hrvatske.

Međunarodni projekat “Mostovi prijateljstva nastao je sa ciljem stvaranja mostova među ljudima, sklapanja novih prijateljstva putem kulture, umetnosti i tamburaške muzike, kaže Danilo Ninković, član Upravnog odbora STA. On je rekao da učesnici projekta – mladi tamburaši tokom godine menjaju lokacije na kojima se održavaju tamburaški kampovi i koncerti.

Koncert tamburaške muzike bio je protkan i nastupom folkloraša članova KUDa “Sveti Sava” a za sam kraj je svih stotinak tamburaša sviralo zajedno. Koncert je bio humanitarnog karaktera, a pomoć se prikupljala za školu za osnovno i srednje obrazovanje “Mara Mandić” iz Pančeva.