1

U avgustu „nova” Ulica 7. jula

U sredu, 15. marta, počela je kompletna rekonstrukcija Ulice 7. jula, što je jedan od najvećih i najskupljih poslova u Pančevu u ovoj godini.

 Vrednost ove investicije je 135.600.000 dinara s PDV-om, a rok za završetak radova je četiri meseca. Rekonstrukcija Ulice 7. jula dokaz je odlične saradnje gradske i republičke vlasti, s obzirom na to da je 50 odsto potrebnog novca izdvojeno iz republičkog budžeta.

Zahvaljujući tome, ostvarena je znatna ušteda u budžetu našeg grada, a Pančevo će dobiti još jednu kompletno rekonstruisanu ulicu.

Povodom početka radova Ulicu 7. jula danas su obišli Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, i Maja Vitman, direktorka Direkcije za izgradnju i uređenje grada.

– Iskreno se nadam da ćemo početkom avgusta dobiti temeljno rekonstruisanu ulicu koja će biti duga 800 metara. Veoma je bitno da taj posao bude završen, jer je tokom rekonstrukcija ulica Žarka Zrenjanina i Spoljnostarčevačke teretni saobraćaj bio preusmeravan i prolazio je Ulicom 7. jula. Ona je tada služila kao obilaznica za teretni saobraćaj, zbog čega je u velikoj meri oštećena njena infrastruktura – rekao je Saša Pavlov.

On je dodao da su stanovnici Ulice 7. jula dugo trpeli brojne komunalne probleme. Naveo je kao primer da je njihova ulica posle svake jače kiše bila pod vodom jer u njoj nema ni kišne ni fekalne kanalizacije.

M. G.