1

Turistička ponuda opštine Kovačica na beogradskom sajmu turizma

Turistička ponuda opštine Kovačica se i ove godine predstavlja na Međunarodnom beogradskom sajmu turizma. Najveći turistički događaj u zemlji i regionu jugoistočne Evrope – sajam turizma u Beogradu počeo je u četvrtak 20. februara a Turistička organizacija opštine Kovačica će tokom četiri dana trajanja ove manifestacije predstaviti sve ono po čemu je Kovačica prepoznatljiva, od naivne umetnosti, preko etno muzeja, galerija, rodnog mesta Mihajla Pupina do tradicionalnih manifestacija i gastronomije. Sajmu će prisustvovati slikari naivne umetnosti iz Kovačice i Uzdina, predstavnici Galerije naivne umetnosti, Zavičajnog kompleksa Mihajla Pupina, Poslovno rekreativnog centra Relax, članice udruženja žena iz opštine Kovačica a svoje proizvode predstaviće i pčelar Dušan Đurica iz Kovačice.

42. Međunarodni beogradski sajam turizma, održava se pod sloganom “Put pod noge”. Prvi put na sajmu učestvuju Šri Lanka, Kenija i Slovačka, a Egipat će biti zemlja partner.

Prateće manifestacije su 11. Međunarodni sajam vina BeoWine, 16. Međunarodni sajam hotelsko-ugostiteljske opreme HORECA-OPREMA i 16. Sajam suvenira „Vidi Srbiju“.

Izlagački koncepti biće u halama 1, 2, 3 i 4, radno vreme sajma biće od 10 do 19 časova, a na dan zatvaranja sajma, 23. februara, biće od 10 do 18 sati. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, a za grupne posete 300 dinara, dok je cena porodične ulaznice (za roditelje sa decom starosti do 16 godina) 800 dinara.