1

Troje poginulih i jedanaestoro povređenih u stravičnom požaru

hapsenje+-+zenska+ruka+25.10Pančevačka policija jutros je uhapsila dve osobe zbog stravičnog požara u neprijavljenom staračkom domu „Oaza” u Ulici Svetog Save 60 u kome su poginula tri lica, a povređeno je jedanaest.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, uhapšeni su i pritvoreni S. S., vlasnik prostorija u kojima se nalazio dom (osumnjičen je za krivično delo pomaganje u izvršenju teškog dela protiv opšte sigurnosti), i LJ. M., vlasnica doma (tereti se za krivično delo protiv opšte sigurnosti).

Zasad se pretpostavlja da je požar izbio pored jednog kreveta, a da se onda vatra brzo proširila dalje. Da li je to tačno i šta je bio uzrok pokazaće rezultati uviđaja i istraga. Pripadnici pančevačke vatrogasno-spasilačke jedinice poslali su nakon dojave o ovom požaru na lice mesta tri vozila i sedam vatrogasaca. Brzo su lokalizovali požar, ugasili ga u 6.50 i sprečili njegovo dalje širenje.

Osmoro povređenih prebačeno je u pančevačku bolnicu i zadržano tamo na lečenju, a troje su odmah zbog težine povreda prebačeni za Beograd. Dvoje povređenih je zbog trovanja dimom smešteno na VMA, a jedna osoba je zbog opekotina zadržana na Klinici za plastičnu hirurgiju.

M. G.