1

Tri izložbe iz Kovačice predstavljene u Bratislavi

Najnovija dela slikara naivne umetnosti, članova kovačičke galerije kao i slike porodice Knjazovic i radovi nastali na dečijoj radionici “Slikarstvo čistog srca” predstavljeni su u Bratislavi.

Od polovine novembra do kraja decembra u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i menadžmet u javnim upravama u glavnom gradu Slovačke, ljubitelji kovačičkog naivnog sliakrstva imaju priliku da pogledaju tri izložbe. U okviru prve, izloženi su najnoviji radovi svih članova Galerije naivne umetnosti, drugu izložbu pod nazivom “Tri srca porodice Knjazovic” čine slike Jana, Ane i Nataše Knjazovic, dok treća postavka obuhvata radove dece nastale na umetničkoj radionici “Slikarstvo čistog srca”, organizovanoj u kovačičkoj galeriji.

Otvaranju koje je organizovano 13. novembra prisustvovali su : ispred Galerije naivne umetnosti direktorka Ana Žolnaj Barca i Željko Poliak, zatim slikarka Nataša Knjazovic i pomoćnica predsednika opštine Kovačica Marijana Meliš. Otvaranje pomenutih izložbi bio je uvod u Međunarodnu naučnu konferenciju, koju Fakultet za ekonomiju i menadžmet u javnim upravama u Bratislavi organizuje 13 put, a njoj svake godine prisustvuju učesnici iz cele Evrope.