1

Treći kandidat za predsednika DS-a posetio Pančevo

DEMOKRATE– Ova vlada je u kratkom roku napravila mnogo velikih problema svim građanima Srbije. Od smanjenja penzija i plata i povećanja svih poreza došli smo u situaciju da Srbija bude najsiromašnija zemlja u regionu, a da naši građani imaju najniži životni standard – izjavio je Dragan Šutanovac, jedan od nekoliko kandidata za predsednika Demokratske stranke na izborima koji će se održati 24. septembra.

On je zajedno s poznatim glumcem Branislavom Lečićem, Tamarom Tripić i Igorom Selakom, koje je predstavio kao članove svog izbornog tima, juče posetio Gradski odbor Demokratske stranke u Pančevu. Rukovodstvu i članovima pančevačkog DS-a on je izneo osnovne crte svog programa, kao i stavove o trenutnoj političkoj situaciji u Srbiji.

Predrag Bogatinčević, predsednik Gradskog odbora DS-a, izjavio je da će na izborima za predsednika i pet potpredsednika te stranke moći da glasaju svi koji su platili članarinu i popunili tzv. revizioni obrazac, kojim potvrđuju da su još uvek članovi Demokratske stranke.

– Otkako je počela kampanja za predsednika DS-a, Dragan Šutanovac je treći kandidat za predsednika koji nam je predstavio svoj program. Pre njega su to učinili Bojan Pajtić i Srboljub Antić, a trebalo bi da idućeg ponedeljka u Pančevo dođe i Zoran Lutovac. Mi smo otvoreni za sve kandidate za predsednika naše stranke jer je to normalna demokratska procedura. Spremni smo da svakoga saslušamo, da vidimo šta nudi i šta je to što će nas ubediti da glasamo za njega – izjavio je Bogatinčević.

Podsećamo, kako je ovih dana objavio „Blic”, jedan od kandidata za novog predsednika DS-a i sadašnji lider te stranke Bojan Pajtić izjavio je da će, u slučaju da dobije najviše glasova, predložiti da naša sugrađanka i nekadašnja evropska šampionka u plivanju Nađa Higl obavlja u Demokratskoj stranci potpredsedničku funkciju.

M. G.