1

Tražimo javno izvinjenje

SNS_logoPovodom konferencije koju je održala Demokratska stranka, već u subotu, 28. marta, saopštenjem se oglasio Želјko Sušec, narodni poslanik i poverenik Gradskog odbora Srpske napredne stranke, i u njemu naglasio da „očekuje izvinjenje” Zorana Jovanovića, pokrajinskog poslanika DS-a.

„Gradski odbor SNS-a moli članove DS-a u Pančevu da ne izlaze sa spekulacijama u javnost i tvrdnjama od, kako kažu, ’99 odsto’ da su grafiti koji su osvanuli u našem gradu i kojima se Bojan Pajtić dovodi u koalicionu vezu s radikalima ’delo aktivista SNS-a’, istovremeno optužujući nas za početak prlјave kampanje. Ukoliko neko nije siguran 100 odsto – sada i mi malo da se bavimo matematikom u politici – onda ne bi trebalo da istupa u javnosti i iznosi neistinite tvrdnje. Takođe, SNS u Pančevu nikada nije vodio prlјavu kampanju, za razliku od DS-a, čega se građani i sećaju – izbora 2012. godine i skandaloznih TV spotova protiv Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke”, navodi se u saopštenju.

„Odgovorno odbacujemo optužbe da SNS stoji iza pisanja grafita i tražimo javno izvinjenje. S druge strane, primetili smo da predsednik DS-a, gospodin Bogatinčević, poziva nadležne organe da istraže ko stoji iza grafita, ali ne možemo da se setimo da su tako agilni bili kada je nekoliko puta oskrnavlјena državna zastava ispred SNS-a u Pančevu”, navodi se u saopštenju.

Z. Sp.

opsirnije1