1

Tragom Svetog Georgija

DEMOKRACKA STRANKA SRBIJE  SLAVA IMG_1135 (44)U sredu, 6. maja, Demokratska stranka i Demokratska stranka Srbije obeležile su svoju slavu Đurđevdan. Dve partije koje su nekada davno bile jedna razišle su se ideološki i kadrovski, ali su obe nastavile da baštine istu krsnu slavu.

– Sveti Georgije je bio veliki mučenik koji je stradao za svoje ideje. Naše ideje su protiv ulaska u NATO pakt i Evropsku uniju, kao i protiv predaje Kosova, i mi za te ideje stradamo, što nije sramota. Preporučujem da se ugledamo na Svetog Georgija, ali ne teram nikoga na put smrti i pogibelјi, već govorim o duhovnim idejama – rekla je Sanda Rašković Ivić, predsednica DSS-a, koja je uveličala slavu ovdašnjeg ogranka i podržala opredelјenje da ova stranka učestvuje u gradskoj koalicionoj vlasti „na polzu građana”.

DS SLAVA  IMG_1201Domaćin slave u DSS-u bio je Mišo Marković, predsednik Okružnog odbora, dok je u DS-u to bio Predrag Bogatinčević, prvi čovek Gradskog odbora.

– Živimo u čudnim i zagonetnim vremenima, a Demokratska stranka je uvek bila poznata po lјudima koji su imali veru da sprovedu ono što je zamišlјeno, kao i mudrost i snagu da promene nešto u sredini u kojoj živimo kako bi nam svima bilo bolјe – rekao je tom prilikom Bogatinčević.

Z. Sp.