1

Tragedija u Kačarevu: dvoje dece ostalo bez oba roditelja

Kačarevo

Kačarevo

Dečak koji ide u osmi razred i devojčica srednjoškolka koji žive u Kačarevu ostali su bez oba roditelja nakon što im je pre nekoliko godina majka umrla od raka, a potom, pre nekoliko noći, u četvrtak, poginuo i otac u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na putu Pančevo–Jabuka.

Povodom te tragedije Kačarevac Darko Stojkovski pokrenuo je humanitarnu akciju na „Fejsbuku” kako bi se prikupila pomoć za unesrećenu decu.

„Sinoć se desila nesreća u kojoj je nastradao samohrani otac dvoje maloletne dece. Ta deca su prvo ostala bez majke pre nekoliko godina, a nakon sinoćne nesreće i bez oca. Želeo bih da napravimo neki fond (npr. u dogovoru s mesnom zajednicom) i da skupimo što više novca i pomognemo im koliko god je to moguće, jer smo im sada najpotrebniji. Pokažimo da smo ljudi barem kad je teško, jer ako čekamo od države da pomogne ovakvim slučajevima, to nećemo skoro dočekati… Omladino, odvojte stotinak dinara od džeparca koje biste potrošili u kafiću ili u kladionici, isto važi i za odrasle koji imaju mogućnost da odvoje nešto para od plate, ma koliko to bilo, i pomognu ovoj deci koja su doživela nesrećnu sudbinu… Vaše malo nekom mnogo znači”, piše u apelu koji je uputio Stojkovski.

M. G.

opsirnije1