1

Težak udes kod Vodne zajednice

SAOBRACAJ3Jedno lice rođeno 1958. godine iz Jabuke je poginulo, a jedno je teško povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jutros oko 6.40 kod Vodne zajednice, na raskrsnici ulica Dimitrija Tucovića i Moše Pijade.

Prema informacijama koje smo dobili u Osnovnom javnom tužilaštvu, u ovom udesu su učestvovali autobus, koji je iz pravca Beograda išao ka glavnoj autobuskoj stanici, „škoda fabija”, čiji je vozač iz pravca Jabuke ulazio u raskrsnicu, i još jedan automobil, koji je iz centra grada išao ka Jabuci.

Najteže je prošla „škoda fabija”, koja se direktno sudarila sa autobusom, zbog čega su nastradale iz tog automobila morali da izvlače vatrogasci. Poginuli u tom vozilu sedeo je na zadnjem sedištu, a teško je povređen vozač.

Šta je bio uzrok ovog teškog udesa utvrdiće istraga koju je pokrenulo Osnovno javno tužilaštvo. Kako je za „Pančevac” izjavila njegova portparolka Jelena Samuilov, autobus koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći upućen je na vanredni tehnički pregled.

Inače, osoba koja je teško povređena (rođena 1967. godine) nakon ukazane lekarske pomoći u pančevačkoj bolnici prebačena je za Beograd, u Urgentni centar. U sudaru je zadobila frakturu lobanje, nakon čega je pala u komu.

M. G.