1

Teška saobraćajka na putu za Banatsko Novo Selo: jedno lice poginulo, dva teško povređena

Danas oko 10.30 na putu za Banatsko Novo Selo, ili tačnije 1,5 do 2 kilometra od kačarevačke raskrsnice prema Novom Selu, a oko 100 metara posle skretanja za ciglanu, dogodila se teška saobraćajna nesreća, u kojoj je jedno lice izgubilo život, a dva su teško povređena – potvrdio je za „Pančevac” dr Miroslav Tepšić, načelnik pančevačke Službe hitne medicinske pomoći.

Kako nezvanično saznajemo, do nesreće je došlo kada je mladić koji je upravljao automobilom marke „pežo 206” počeo da obilazi automobil marke „fijat punto” i direktno se sudario s vozilom „reno klio” koje mu je dolazilo u susret iz pravca Banatskog Novog Sela.

Udar je bio toliko silovit da je vozač „renoa”, starije životne dobi, preminuo na licu mesta, dok je osoba ženskog pola koja je bila suvozač u vozilu hitno prevezena u pančevačku Opštu bolnicu s teškim povredama. Ona je trenutno u operacionoj sali i najverovatnije nije životno ugrožena.

This slideshow requires JavaScript.

Vozač „pežoa”, koji je, po svemu sudeći, izazvao ovu nesreću, pretrpeo je izuzetno teške povrede i lekari se bore za njegov život.

– Vozilo je bilo toliko smrskano da su naša ekipa i vatrogasci oko četrdeset minuta pokušavali da izvuku nesrećnog mladića iz njega. Naš vozač je uspeo da odvali vrata njegovog automobila kako bi mu sestra priključila infuziju, a momentalno su zatvoreni i ventili za dotok plina, kako na ovom, tako i na automobilu s kojim je došlo do direktnog sudara. Mladić ima višestruke prelome nogu i najverovatnije povrede glave, koje su neizbežne kod ovakvih sudara – rekao je dr Miroslav Tepšić za „Pančevac”.

Sva tri lica se zasad vode kao N. N.

Putari trenutno rade na raščišćavanju ove deonice, a saobraćaj se naizmenično odvija jednom trakom. Policija je i dalje na licu mesta.

D. K.