1

Tanja Tatomirović novi zastupnik državnog kapitala u „Pančevcu”

TANJA TATOMIROVICAleksandar Vučković, dosadašnji zastupnik državnog kapitala u Akcionarskom društvu „Pančevac”, koji je obavljao tu dužnost od 2010. godine, ovih dana je smenjen s te funkcije na osnovu odluke Agencije za privatizaciju. Umesto njega je izabrana naša sugrađanka Tanja Tatomirović, diplomirani politikolog, zaposlena kao pi-ar u predstavništvu kompanije „Majkrosoft” za Srbiju i Crnu Goru.

Tokom devedesetih je pisala za „Blic” i „Demokratiju”, a nakon toga je bila menadžer za odnose s javnošću u Republičkom trgovinskom sudu, „Petrohemiji” i SBB-u. Od 2013. godine radi u „Majkrosoftu”.

Prema pisanju nekih dnevnih novina, Agencija za privatizaciju je početkom aprila smenila 27 zastupnika državnog kapitala u firmama koje čekaju privatizaciju jer nije bila zadovoljna njihovim radom i poslovnim rezultatima. Inače, zastupnici su odgovorni za poslovanje preduzeća nakon što dođe do raskida privatizacionog ugovora i od njih se očekuje da sačuvaju imovinu, oporave preduzeće i pripreme ga za narednu privatizaciju.

M. G.