1

Svečano obeležen Dan grada

dobitnici novembarskih nagradaPančevo je danas proslavilo Dan grada. Na svečanosti u Kulturnom centru dodeljene su novembarske nagrade najzaslužnijim pojedincima i organizacijama, a Majklu Devenportu, šefu misije EU u Srbiji, uručena je plaketa počasnog građanina.

Gradonačelnik Pavle Radanov je u uobičajenom govoru o ciljevima koje je lokalna vlast postavila pred sebe najavio da će početkom naredne godine biti otvorena severna industrijska zona, jer su investicije i nova radna mesta prioritetni zadatak pančevačke vladajuće koalicije.

Miodrag Radojković, zamenik predsednika žirija za izbor laureata, uručio je novembarske nagrade glumcu Zoranu Rotaru, učitelju Predragu Starčeviću, ginekologu dr Slobodanu Ovuki i Zoranu Rajačiću, predsedniku udruženja „Srpska Sparta”.

Na gradonačelnikov predlog, posebnu plaketu dobio je Dragan Žujović, bivši načelnik BIA u Pančevu, zaslužni građanin postao je pukovnik Zoran Veličković, zamenik komandanta Specijalne brigade Vojske Srbije, a priznanje počasnog građanina uručeno je Majklu Devenportu, šefu Misije EU u Srbiji.

Devenport je ocenio kako je ovo nagrada čitavoj Evropskoj uniji i da je lokalna vlast time potvrdila čvrsto opredeljenje Vlade Srbije za priključenje Evropskoj uniji.priznanja

Za vreme održavanja svečanosti ispred zgrade Kulturnog centra desetak članova i simpatizera „Srpskih dveri” održalo je miran protest. Oni su negodovali zbog nagrađivanja Devenporta, jer on predstavlja Evropsku uniju, koja je učestvovala u bombardovanju Srbije 1999. godine.

Snage policije obezbeđivale su svečanost, ali incidenata nije bilo.

Najjači utisak mnogih u sali bio je program koji su pripremili i izveli učenici i profesori Gimnazije. Način na koji su muzički i dramski prisutne proveli kroz istoriju Pančeva oduševio je publiku.predstava

D. V.