1

Sve više napuštenih pasa na ulicama

kereDruštvo za zaštitu životinja i prirode „Ekolibrijum” upozorilo je građane da je ovih dana osetno povećan broj napuštenih pasa i mačaka na ulicama. Zbog toga se apeluje na sve vlasnike kućnih ljubimaca da ih obavezno sterilišu, a da se, ako ne mogu to da plate, jave do 1. jula slanjem telefonskog broja na koji ih je moguće dobiti SMS-om na broj 064/545-00-09, mejlom na adresu ekolibrijum@gmail.com ili preko „Fejsbuk” stranice „Ekolibrijuma”.

Inače, cena sterilizacije pasa i mačaka je između 1.500 i 2.000 dinara, a pored ograničavanja njihovog broja, sterilizacija se preporučuje i zbog toga što ih štiti od brojnih bolesti.

„Ekolibrijum” je objavio i da su zasad nepoznata lica u kasnim noćnim satima 4. juna zapalila drvenu kućicu, posude za hranu i vodu i neke druge stvari postavljene ispod tribina na Sportskom centru „Mladost” zbog mačaka koje se okupljaju na tom mestu.

Društvo „Ekolibrijum” osudilo je taj čin i pozvalo nadležne u našem gradu da što pre otkriju i kazne odgovorne za njega.

M. G.