1

Sutra dogovor o vanrednom zasedanju Skupštine

SNS -vodaZbog alarmantne situacije s vodom za piće Gradski odbor Srpske napredne stranke podneo je inicijativu za održavanje vanredne sednice Skupštine grada, koju je svojim potpisima podržalo 30 odbornika – najavio je Željko Sušec, predsednik GO SNS-a, na današnjoj konferenciji za novinare.

On je pozvao sve političke stranke da se priključe ovoj inicijativi jer je u pitanju interes građana, a već koliko za sutra, nedelju, 7. jun, najavio je sastanak predstavnika svih gradskih odbora, kome će prisustvovati i zaštitnik građana.

– Ako se ispostavi da lokalna samouprava ne može da reši ove probleme s vodom, zatražićemo pomoć od Vlade Srbije, premijera i svih republičkih institucija, a s Ministarstvom zdravlja smo već stupili u kontakt. Ovo ne sme da se ponovi više nikada, jer smo onda svi osuđeni na propast – rekao je Sušec.

On je ovu situaciju nazvao „neoprostivom”, naročito posle sličnih događaja sredinom aprila, a za direktorku „Vodovoda” je rekao da je „ona već smenjena” i da „tu nema govora”, kao što će biti smenjeni i svi ostali koji su odgovorni.

Z. Sp.

opsirnije1