1

Sudije blage prema krivcima za najteže saobraćajne nesreće

SAOBRAĆAJNA NEZGODA KOD NOVOG SELA IMG_0478 (1)Jedno od beogradskih tužilaštava će se žaliti na presudu Marku Milićevu, koji je automobilom „kantrimen” jula 2014. godine naleteo na Brankovom mostu na Luku Jovanovića dok je gurao pokvareni automobil s drugovima i usmrtio ga.

Iako je tokom istražnog postupka nepobitno utvrđeno da je Milićev vozio pijan, brže nego što je dozvoljeno, da nije pružio pomoć povređenom, da je pobegao s mesta nesreće, kao i da je nakon udesa sakrio „kantrimen” kojim je zgazio Jovanovića i pobegao u Kinu, gde je i uhapšen, kažnjen je samo sa četiri i po godine zatvora.

Time je još jednom potvrđeno da su sudije previše blage i popustljive prema krivcima za najteže saobraćajne nesreće i da im dodeljuju kazne koje su najčešće ispod zakonskog minimuma. Pritom im često uzimaju za olakšavajuće okolnosti ukoliko su se pokajali i ukoliko nisu imali teže saobraćajne prekršaje pre toga. Kako se osećaju porodice nastradalih, to ih malo ili nimalo ne zanima. Tako se ponašaju i sudije u Pančevu.

M. G.
opsirnije1