1

Stipendija za Mirelu Božić Jovanović

Naša sugrađanka Mirela Božić Jovanović, balerina Pozorišta na Terazijama, dobitnica je stipendije američke škole „Džejkobs Pilou”, zahvaljujući kojoj će od 2. do 24. avgusta biti u prilici da usavršava svoje igračko umeće u navedenoj školi u Masačusetsu.

Kako je objasnila, projekat „Jedanaest zemalja” se već deset godina realizuje u Pozorištu na Terazijama – jedinom muzičkom pozorištu na Balkanu. Učesnici letnje škole „Džejkobs Pilou” dobijaju mogućnost da se upoznaju s tehnikama plesa, pevanja, glume u mjuziklu i sl.

mirela 2Kao jedna od dvoje stipendista iz naše zemlje, Mirela Božić će se usavršavati uz asistenciju renomiranih svetskih koreografa iz oblasti muzičkog pozorišta. Da podsetimo, prošle godine tu priliku je imala još jedna uspešna Pančevka – balerina Lidija Novaković.

Mirela Božić nastupa kao balerina na sceni Pozorišta na Terazijama već šest sezona. Trenutno je jedna od najuposlenijih članica ansambla tog teatra, a angažovana je i u drugim pozorištima, tako da igra u oko petnaest predstava mesečno. Mogli ste je videti u komadima „Zona Zamfirova”, „Neki to vole vruće”, „Čikago”, „Producenti”, „Cigani lete u nebo”, „Viktor/Viktorija”, „Ženidba i udadba” i tako dalje, kao i u mnogim filmovima, serijama, reklamama i spotovima.