1

Štedite struju narednih petnaest dana

RADOVI, STRUJAPančevačka „Elektrovojvodina” apelovala je na stanovnike Pančeva i okolnih sela da 16, 17, 20, 21, 22. i 23. aprila maksimalno štede električnu energiju. To je bitno da bi se smanjili broj i dužina isključenja struje koja su planirana zbog važnih i neodložnih radova na elektroenergetskim objektima.

Novak Savanović, zamenik direktora „Elektrovojvodine”, izjavio je za „Pančevac” da će narednih dana biti isključivane trafostanice koje snabdevaju Pančevo električnom energijom i da će to dovesti do smanjenja pouzdanosti elektroenergetskog sistema grada Pančeva, kao i Omoljice, Starčeva i Ivanova.

– Zato je mnogo važno da se od 16. do 23. aprila maksimalno štedi struja kako bi se sprečili ispadi električnih vodova usled preopterećenja. Maksimalno smo se trudili da odložimo izvođenje radova i da ih ne obavljamo tokom zime, dok je trajala grejna sezona, i tokom uskršnjih praznika. Međutim, dalje odlaganje nije bilo moguće. Radove će izvoditi „Elektromreža Srbije” i mi jednostavno moramo da poštujemo njihove rokove – naglasio je on.

M. G.

opsirnije1