Start jedanaestog maja

Rad privatnih autobusa i minibusa iz opštine Kovačice počinje u ponedjeljak 11. maja. Kapacitet, kao i broj odlazaka biće u skladu sa potražnjom. Putnici moraju nositi masku i rukavice.

U skladu s ublažavajućim merama uvedenim radi sprečavanja širenja koronavirusa, privatni autobusi i kombi prevoz u našoj opšini planiraju početi s radom u ponedjeljak 11. maja.

To je najverovatniji datum početka rada svih vlasnika ovih transportnih vozila, a prema njima je i on u skladu s početkom gradskog javnog prvevoza. Kako saznajemo od privatnih prijevoznika, kapacitet i broj odlazaka postepeno će se prilagoditi potrebama putnika.

Oni takođe navode da precizna određenja načina rada putnika, odnosno broj ljudi u autobusu još im nije poznat, ali moraće se pridržavati određenih zaštitnih mera.

Svi putnici moraju ući u maskama i rukavicama dok ulaze u autobus ili kombi, a vlasnici su dužni dezinficirati autobuse pre svakog polaska. Što se tiče cene karata, neki prevoznici nisu komentarisali temu, dok su drugi izjavili da će ostati nepromenjene.

Što se tiče prevoznika ATP Pančevo, prema neslužbenim informacijama, ona će takođe početi s radom u ponedjeljak, 11. manja.
Do kraja nedelje ATP će takođe objaviti vozni red. Do tada, kako prenosi portal 013info, pripreme za vozila i autobuska stajališta trebale bi biti završene kako bi se osigurao siguran prijevoz putnika.