1

Stanovnici Sodare potpisivali peticiju zbog računa za grejanje

GREJANJEViše od dve stotine šezdeset naših sugrađana koji žive na Sodari potpisalo je ovih dana peticiju u kojoj se upozorava da će mali broj Pančevaca moći na jesen, kad počne nova grejna sezona, da plaća račune za grejanje. Nakon toga peticija je upućena gradonačelniku i Javnom komunalnom preduzeću „Grejanje”.

„Mi, dole potpisani, izražavamo nezadovoljstvo nakon što smo nedavno dobili obaveštenja o tome koliko će nam iznositi računi za grejanje od nove grejne sezone. Ukoliko se nešto ne promeni, ti računi će se dodatno odraziti na naš ionako ugrožen standard i pretvoriće nas u socijalne slučajeve koji ne mogu da očuvaju ni najosnovniji nivo elementarne egzistencije. U tom smislu zahtevamo izmenu gradske odluke o uslovima i načinu snabdevanja toplotnom energijom”, piše u peticiji.

Naš sugrađanin Ivan Parun, koji je pokrenuo potpisivanje ove peticije, izjavio je da se iz obaveštenja koje je „Grejanje” poslalo građanima vidi da će računi u januaru u proseku iznositi oko deset hiljada dinara.

– U „Grejanju” su proračunali toliko iako su i januar ove i isti mesec prethodne godine bili relativno topli. Ukoliko se gradska odluka na koju smo skrenuli pažnju u peticiji ne promeni, mali broj Pančevaca će moći da plaća tako visoke račune. Zasad nije bilo nikakvih reakcija nadležnih, ali se nadamo da će naš primer slediti i Pančevci koji žive na Kotežu, Strelištu i u drugim naseljima u gradu, jer je to problem koji se tiče svih nas u gradu koji se grejemo na centralno grejanje. Kome god sam ponudio da potpiše, svi su rekli da je to u redu i niko nije imao nijednu zamerku. Tokom potpisivanja peticije sam video da su naši sugrađani malo uplašeni, jer je bilo reakcija u kojima su me pitali: „Šta ako potpišemo peticiju pa nas isključe?” Mislim da niko ne treba da se plaši – izjavio je Parun.

M. G.