1

Srpska radikalna stranka – Državnu zemlju dati nezaposlenima

pol05Redovna konferencija za novinare, održana u kancelariji Gradskog odbora Srpske radikalne stranke, imala je samo jednu temu: kako bolje koristiti državno poljoprivredno zemljište u Pančevu i okolini.

– Gradski odbor Srpske radikalne stranke traži od lokalne vlasti da dovede u red sve u vezi s poljoprivrednim zemljištem kojim ona gazduje. Konkretno, predlažemo da se sva dostupna zemlja, a po našoj evidenciji ima oko 27.000 hektara, da na besplatno korišćenje nezaposlenim licima u našem gradu. Takvih osoba je oko 11.000, pa se lako može izračunati da bi svi oni imali dovoljno da svojim radom donesu boljitak sebi i porodicama – rekao je Petar Jojić, prvi čovek Okružnog odbora SRS-a, u obraćanju javnosti.

Tokom izlaganja o drugim načinima na koje vlast u Pančevu može pomoći kad je reč o poljoprivrednom zemljištu, od Petra Jojića smo čuli da je bolje zemlju dati na obrađivanje malim proizvođačima, seljacima, a ne tajkunima. On je dodao i da bi to bio pravi način da lokalna vlast učestvuje u reformama.

– Često je u ranijem periodu dolazilo do zloupotreba prilikom zakupa državnog zemljišta u našem gradu i okolini. Navodno jedan čovek zakupljuje, a iza cele priče stoji neki tajkun. Kada je nešto od takvih mogućih zloupotreba provereno? – zapitao se Jojić.

S. D.