Sramna snishodlјivost SNS-a

DSSGradski odbor Demokratske stranke Srbije najoštrije je osudio nameru ovdašnje vlasti, predvođene Srpskom naprednom strankom, da naseli migrante u naš grad.

„DSS nema ništa protiv lјudi iz ratom zahvaćenih područja koji beže od metka i noža i podržavamo ih u nastojanju da svoju sreću potraže u bogatim zemlјama Evropske unije. Ono što osuđujemo jeste namera SNS-a da migrante naseli u Pančevo mimo volјe građana Pančeva, a i protiv volјe samih migranata, koji ne žele ovde da ostanu, već žele da odu hilјadu kilometara dalјe. Sraman je pokušaj Gradskog odbora SNS-a da se dodvori premijeru Vučiću spremnošću da migrante naseli u Pančevo. Koliko je danas Gradski odbor SNS-a snishodlјiv prema premijeru Aleksandru Vučiću, toliko je juče premijer bio snishodlјiv prema kancelarki Angeli Merkel u zahtevima EU da Srbija naseli migrante na svojoj teritoriji”, kaže se u saopštenju DSS-a.

Za rat u Siriji i teror Islamske države odgovorni su NATO i zemlјe EU, smatra DSS, a naša politika po kojoj „Evropa nema alternativu” dovela je do „katastrofe koja može imati nesagledive posledice”. Ova stranka nema ništa protiv toga da migranti kao rutu koriste naš grad i poziva građane da im „pomognu na tom putu”, ali je protiv toga da se Pančevo „dodatno optereti naselјavanjem migranata, protiv njihove volјe”.

Z. Sp.