1

Sramna rasprodaja vojvođanske zemlje

Vojvođanska partija

„Vojvođanska partija najoštrije osuđuje odluku srbijanske vlade da 3.700 hektara vojvođanske zemlje u Bačkoj rasproda nekakvim arapskim investitorima za ’sumnjiva’ 22 miliona evra, što je daleko niži iznos od stvarne tržišne cene. Na pomenutom zemljištu se nalaze upravne zgrade, skladišta i silosi četiri društvena preduzeća (’Bačka’ – Sivac, ’Jadran’ – Nova Gajdobra, ’Mladi Borac’ – Sonta, ’Agrobačka’ – Bačka)”, kaže se saopštenju ove stranke.

Po mišljenju Vojvođanske partije, tržišna vrednost pomenutih firmi i oranica je mnogo viša, a posle ovako „sramne rasprodaje” vojvođanski paori neće moći da narednih godina učestvuju na licitacijama i obrađuju ono što su njihova gazdinstva godinama održavala.

„Pozivamo vojvođansku administraciju da donese deklaraciju u vidu moratorijuma na prodaju vojvođanske zemlje stranim i domaćim tajkunima (krupnim monopolistima čiji je jedini interes trgovina), kako bi se u skoroj budućnosti mogla sprovesti sveopšta analiza i revizija štetnih ugovora, kao i sam povraćaj zemlje vojvođanskim paorima”, zaključuje ova partija, smatrajući da „nema ništa normalnije nego da vojvođanska zemlja pripada Vojvođanima”.

Stranu pripremio Zoran Spremo