1

Sprečen šverc cigareta

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da je policija u tri odvojene akcije zaplenila oko 30.000 paklica cigareta i sprečila njihovo krijumčarenje u Rumuniju.

U prvoj akciji su policajci iz Novog Pazara u saradnji s Poreskom upravom u putničkom automobilu kraljevačke registracije pronašli 13.440 paklica cigareta različitih marki bez neophodne dokumentacije, čija vrednost je procenjena na oko 1.700.000 dinara.

Tim automobilom je upravljao četrdesetpetogodišnji muškarac iz Kragujevca koji se oglušio o naređenje policijskih službenika da zaustavi vozilo. Zbog toga mu je pretresen automobil, a policija je pronašla i tri ručne radio-stanice, koje mu je takođe oduzela.

HAPSENJE, CIGARETEDrugu akciju sproveli su policajci iz Bora i Kladova u saradnji s pripadnicima granične policije na obali Dunava. Oni su tom prilikom od dva muškarca starosti 24 i 35 godina oduzeli 7.000 paklica cigareta bez akciznih markica.

Vrednost tih cigareta procenjena je na 1,4 miliona dinara, a muškarci koje je presrela policija terete se da su hteli da ih gliserom, koji im je takođe oduzet, prošvercuju u Rumuniju.

Pored te akcije, policija iz Kladova je u automobilu borske registracije kojim je upravljao četrdesetdevetogodišnji muškarac u specijalno napravljenom bunkeru pronašla 4.000 paklica cigareta bez akciznih markica.

Za uspeh treće akcije zaslužni su policajci iz Pančeva. Oni su u Kovinu, prilikom kontrole kamiona kojim je upravljao vozač s područja Novog Pazara, otkrili 12.500 paklica cigareta bez akcizne markice.

M. G.