1

Sportske igre mladih Split odličan domaćin

Finalno takmičenje u okviru „Sportskih igara mladih”, projekta koji okuplja školsku decu iz Hrvatske, BiH i Srbije, održano je od 24. do 30. avgusta u Splitu. Među 300 mališana iz regiona u najvećem gradu Dalmacije našlo se i 150 dečaka i devojčica iz naše zemlje.

Čast da se budu u završnici ove manifestacije imale su i dve ekipe iz Omoljice.

spo02Reč je o timovima „Lavići” i „Vatreni”, koji su boravak u Splitu obezbedili pobedama u igri „između dve vatre” na regionalnom nadmetanju održanom nedavno u našem gradu. Decu su predvodile učiteljice Sanja Marković Savanović i Dragana Kokanović.

Ova regionalna smotra mladih sportista u Hrvatskoj već godinama okuplja talentovanu decu, a u poslednje vreme veoma uspešno se prenosi i na BiH i Srbiju. Da je reč o ozbiljnoj manifestaciji, govori i činjenica da su saradnju dece iz regiona podržali i državni vrh Hrvatske i mnoge poznate ličnosti iz sveta sporta i kulture. U Splitu su decu pozdravili Dino Rađa, proslavljeni košarkaš, i Željko Tanasković, prvi čovek Saveza za školski sport Srbije, koji su tako dokazali da briga o mladima treba da bude prioritet svakog društva.

– Zaista nam je bilo prelepo u Splitu. Organizatori su se potrudili da deci bude prijatno, a gostoljubivost domaćina osećala se u svakom trenutku našeg boravka.

Potrudili su se da nas upoznaju sa svim znamenitostima tog lepog grada, a smeštaj i hrana su takođe bili za pohvalu. Mislim da će deci ovo biti dragoceno iskustvo u odrastanju i novi podsticaj da nastave sportske aktivnoste – istakao je Vladimir Ristić, koordinator saveza za Školski sport južnog Banata.

Nema sumnje da će „Sportske igre mladih” i naredne godine privući mnogo dece, kao i da će mladi Pančevci naći svoje mesto u ovoj lepoj sportskoj priči.

S. D.