1

(SPORT) Plasman naših fudbalskih klubova u Drugoj južnobanatskoj ligi

Pre uvođenja vanrednog stanja fudbalski klubovi iz Druge južnobanatske lige drugi deo prvenstva nisu ni počeli zbog manje klubova u takmičenju.

Posle prvog dela prvenstva Druge južnobanatske lige ubedljiv na prvom mestu sa svim pobedama bio je Mundial iz Pančeva sa 23 boda, jedan bod manje ima zbog kazne.

Drugo je Jedinstvo Stević iz Kačareva sa 18 bodova, pet manje od jesenjeg šampiona.

Naš najbolji klub u prvom delu prvenstva bila je Unirea iz Uzdina na trećem mestu sa osvojenih 14 bodova. U osam utakmica su žuto-plavi četiri utakmice rešili u svoju korist, dva puta su remizirali i dva puta izgubili. Dali su 15 golova, primili samo šest – uz Mundijal imaju najbolju odbranu u ligi. Gol razlika im je plus devet.

Samoška Pobeda je završila jesenji deo šampionata na sedmoj poziciji sa osvojenih pet bodova. Plavo-beli iz Samoša su jednu utakmicu pobedili, dve odigrali nerešeno i pet izgubili. Dali su devet golova, primili 18 i imaju gol-razliku minus devet.

Četiri boda na osmom mestu ima Slavija iz Kovačice. Bilans ima isti kao i Pobeda – jedna pobeda, dva remija i pet poraza, ali su Kovaččani kažnjeni oduzimanjem jednog boda. Postigli su tri pogotka, primili 16, imaju gol razliku minus 13.

Tempo iz Sefkerina na poslednjem mestu je sakupio isto bodova kao i Slavija – četiri.

Na početku šampionata se u ovoj ligi takmičila i Vojvodina iz Crepaje, ali je odustala od tkmičenja posle nekoliko kola. Svi dotadašnji rezultati Vojvodine su izbrisani iz tabele.